24/7/09

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Διαβάσαμε στο τελευταίο τεύχος της athens voice ένα άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο το ''έλλειμα της Αριστεράς''.
Η κυρία Τριανταφύλλου με μία αριστοτεχνική εισαγωγή προσπαθεί να δημιουργήσει ιδεολογικό υπόβαθρο στο παραλήρημά της.
Παρουσιάζει δύο εικόνες,
η πρώτη έξω από καφέ των Εξαρχείων, με νεαρόυς που πολύ πιθανόν κάνοντας την πλάκα τους, στέλνουν λεκτικά τους γιάπηδες στο Κολωνάκι. Καλό για δόλωμα, οι κακοί και οπισθοδρομικοί που ότι δεν συμβαδίζει με τα δικά τους στάνταρ το αποκλείουν και το στέλνουν στο ''πυρ το εξώτερον''.Ποιος νοήμων άνθρωπος δεν θα συμφωνούσε με την κ. Τριανταφύλλου. Και έχουμε και συνέχεια.
''Θα πάθεις ότι έπαθε η Κούνεβα''
Το δικό σας έλλειμα φαίνεται κ. Τριανταφύλλου.
Το κίνημα συμπαράστασης στην Κούνεβα κ. Τριανταφύλλου το δημιούργησαν όσοι εσείς κατηγορείτε στο κείμενο σας.
Ξέρουμε, θα μας πείτε ότι θέλετε να καταδικάσετε τις ακραίες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται. Καλό κι αυτό για δόλωμα. ''Δίκιο έχει, καλά τα λέει'' θα πούνε.
Και τώρα στο στόχο.
Η μικροαστική ή μεγαλοαστική ''αριστερίζουσα'' γραφή σας, δεν μπορεί να κρύψει την απέχθεια σας για οτιδήποτε πραγματικά αριστερό ή έστω έξω από την κυρίαρχη εμπορευματική λογική υπάρχει.
Για τα αφεντικά έχετε να πείτε κάτι ή οι απόψεις σας παραμένουν οι ίδιες όπως τον Χειμώνα που θεωρούσατε τις απολύσεις του κ. Πατάκη νόμιμες και το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου όχλο.
Ας πάμε στα γραφόμενά σας εν τέλει.
''θερμοκέφαλους «εξεγερμένους»: από εκείνους που κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη της Νομικής, το βιβλιοπωλείο του «Παπασωτηρίου», το πολυκατάστημα «Πλαίσιο».''
Ξεχάσατε γιατί εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη οι ''θερμοκέφαλοι''?

''Περνάω από το απαλλοτριωμένο «πάρκο» στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου: μεγάλη νίκη του κινήματος· το βασίλειο της ασχήμιας.''
Ενώ αν ήταν κάνα πολυώροφο μέγαρο, τι ομορφιά. Πάρκα έχουμε, τα κτίρια μας λείπουν κ. Τριανταφύλλου. Σε λίγο θα μας πείτε ότι πάρκινκ ήταν ομορφότερο.


''Επιπλέον, με προβληματίζει η κοινή γνώμη: γιατί τόσοι άνθρωποι χαίρονται επειδή καταστράφηκαν μεγάλα, επιτυχημένα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί, ακόμα περισσότερο, απειλούν ότι θα τα ξανακαταστρέψουν;''
Ελα ντε. Για σκεφτείτε. Για πείτε μας σε ποιανού τις πλάτες δημιουργούνται αυτά τα καλοκουρδισμένα, θριαμβικά μεγαθήρια.

''Ο χώρος –η πόλη– βρίσκεται στο έλεος των εμπρηστών: οι εμπρηστές μπαίνουν και στρογγυλοκάθονται στο σπίτι σου όπως στο θεατρικό έργο του Μαξ Φρις.''
Η ζωή μας όλη βρίσκεται στο έλεος των εμπρηστών κυρία Τριανταφύλλου, μόνο που οι πραγματικοί εμπρηστές είναι διαφορετικοί από αυτούς που εννοείται εσείς.
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι όλοι όσοι καίνε το παρόν και το μέλλον μας, όσοι καταστρέφουν τα όνειρά μας. Κουβέντα όμως εσείς για αυτούς.


''Ο αναρχισμός είναι σκληρή δουλειά, δεν εξαντλείται σε τσιτάτα, σαν εκείνα που ξέρουν οι Κνίτες από τον Λένιν κι από τον Μαρξ διασκευασμένο και παραμορφωμένο από τους Σοβιετικούς. Ο αναρχισμός, η επανάσταση, είναι μεγάλες περιπέτειες του ανθρώπινου μυαλού, δεν είναι γιορτές μίσους.''
Εδώ έχει από όλα ο μπαξές. Αναρχισμό, Κνίτες, Μαρξ, Λένιν, ''παραμόρφωση'' από τους Σοβιετικούς, απαξίωση και μαθήματα επανάστασης.

''το κοινωνικό μας κίνημα είναι φτωχό, δογματικό...''
Με την καλή κουβέντα πάντα.


''μεταφράζει το λεγόμενο «ταξικό μίσος»...''
Το ταξικό μίσος σε εισαγωγικά, άραγε εμείς που το νιώθουμε τι όντα να μας θεωρεί η κυρία.


''Γιατί αποδέχονται την ανοησία και την αυθαιρεσία ενός «κινήματος» που δεν ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη και την καλοσύνη εφόσον διακόπτει βιαίως θεατρικές παραστάσεις, απειλεί με τρομοκρατικές επεμβάσεις και καθυβρίζει οποιονδήποτε διαφωνεί;''
Πάλι σε εισαγωγικά το κίνημα,για τη δικαιοσύνη του κεφαλαίου και του συστήματος που βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας θα πείτε τίποτα.

''Η δική μας αριστερά περιγράφεται ακόμα με όρους της δεκαετίας του ’30· λενινιστές, τροτσκιστές, σταλινικοί και αναρχοφασίστες, όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς συγκεκριμένα ανθρωπιστικά αιτήματα''
Το αναρχοφασίστες θα το αφήσω ασχολίαστο, τώρα αν ο Λένιν, ο Μάρξ, ο Τρότσκι κι ο Στάλιν δεν σας αρέσουν δικό σας πρόβλημα όχι της Αρίστεράς. Πάντως αν δεν υπήραν αυτοί, οι ιδέες τους και κάποιοι σαν αυτούς που κατηγορείτε, θα δουλεύαμε ακόμη με τις αλυσίδες στο σβέρκο.

''το αριστερό μας κίνημα, εκτός από την ενάρετη εποχή της ΕΔΑ''
Για εμάς ενάρετη εποχή του κομμουνιστικού κινήματος και της Αριστεράς, ήταν και η Ακροναυπλία, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, οι 200 της Καισαριανής, ο Δημοκρατικός Στρατός, το Πολυτεχνείο, οι σκληρές απεργίες του συνδικαλιστικού κινήματος και πολλά ακόμη που μάλλον δεν γνωρίζεται ή σκοπίμως αποκρύπτεται.

''η «Νέα Αριστερά» δεν έχει φτάσει ακόμα στις ακτές μας για να αποκαταστήσει τις αληθινές αρχές του ανθρωπισμού''.
Ευτυχώς που δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στην Αριστερά, θα έπρεπε να ανησυχούμε.

'' Όσοι από τους ακτιβιστές δεν έχουν άδειο κεφάλι, έχουν γραφειοκρατικές ιδέες, υπεραπλουστευτικές (πλούσιοι-φτωχοί, καταπιεστές-καταπιεζόμενοι, καλοί-κακοί): όταν αγνοείς τη σύνθετη φύση της ζωής και της οργανωμένης κοινωνίας, την ανάγκη της πολιτικής πραότητας και της ομορφιάς, δεν είσαι παρά ένας ακόμα βάνδαλος.''
Περιμένουμε να μας γεμίσετε έσεις το κεφάλι. Μέχρι τότε αφήστε μας σαν βάνδαλους που μας αποκαλείτε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν καταπιεστές και καταπιεζόμενοι, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Το ότι εσείς δεν την έχετε υποστεί ποτέ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση.

Αφήστε την Αριστερά ήσυχη κυρία Τριανταφύλλου. Το ενναλακτικό lifestyle που πολύ επιτυχημένα πουλάει η εφημερίδα που αρθρογραφείτε, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Εσείς είσαστε απέναντι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΣΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ" , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΗ ΣΩΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ Σ'ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΥΣ.......... ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Feleki είπε...

Τι γίνεται βρε παιδιά; Πιστοποιητικά αριστεροσύνης μοιράζετε εδω πέρα;
Β.Λ.

Ανώνυμος είπε...

H Σώτη Τριανταφύλλου έχει δείξει τι εννοεί με τον όρο Αριστερά, από το πρώτο της μυθιστόρημα. Το Εργοστάσιο Των Μολυβιών. Αριστερά για τη Σώτη, δεν είναι απελευθέρωση της εργατικής τάξης, η των καταπιεσμένων. Αριστερά για τη Σώτη, είναι η βόλτα στα μπαρ και τα ξενύχτια, οι κονομημένοι που όμως διαβάζουν και έχουν κουλτούρα. Επίσης της προκαλεί αποστροφή η επαρχία και η φυσική ζωή. Ονειρό της είναι η πόλη τίγκα στο μπετόν, χωρίς κανένα δέντρο, έστω και συμβολικά, που θα συμβολίζει τη φύση. Η πόλη, το μπετόν, τα μπαράκια, είναι για αυτήν το ιδανικό, συμβολίζουν την πρόοδο, τον πολιτισμό, τη μόρφωση, και την Αριστερά έτσι όπως την έχει πλάσει μέσα στο μυαλό της, ενώ η φυσική ζωή συμβολίζει για τη Σώτη την οπισθοδρόμιση!!!!
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπερασματά του.....
antonelefther@gmail.com