13/7/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη επιχείρηση σε βάρος δεκάδων κυρίως ανήλικων μεταναστών στην Πάτρα, στην οποία συντονισμένα προχώρησαν η κυβέρνηση, ο νομάρχης της Αχαΐας και ο δήμαρχος της Πάτρας.
Η αστυνομική έφοδος από εκατοντάδες αστυνομικούς και δεκάδες μηχανήματα για τη σύλληψη των ανήλικων μεταναστών και την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού δεν έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται όσοι έχουν την ευθύνη και μετείχαν στην επιχείρηση.
Εντάσσεται στην υλοποίηση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής». Έγινε για να αποδείξουν στην ΕΕ ότι εφαρμόζουν τις απάνθρωπες συμφωνίες, ότι δεν επιτρέπουν την είσοδο μεταναστών στις άλλες χώρες της ΕΕ και για να κοροϊδέψουν το λαό της Αχαΐας.
Η κυβέρνηση, ο νομάρχης και ο δήμαρχος, αν ήθελαν, μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος των μεταναστών, δίνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα, ειδικά στους ανήλικους, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ελεύθερα προς τις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν, εξασφαλίζοντας παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να κάνει τώρα και όχι να τους στείλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καλούμε το λαό της Αχαΐας να καταδικάσει τις αγριότητες και τα απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των μεταναστών.
ΑΘΗΝΑ 12/07/2009
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: