23/7/09

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Νέα πνοή αντίστασης μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Γάλλων εργαζομένων που προχωρούν σε συλλήψεις διευθυντικών στελεχών εταιριών που ανακοινώνουν απολύσεις εργαζομένων, και που ναρκοθετούν κατειλημμένα εργοστάσια (ελαστικά Μισελέν), έρχεται να δώσει η δυναμική αντίσταση των απολυμένων εργατών της αυτοκινητοβιομηχανίας Ssangyong που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν επίθεση 3000 ανδρών των Κορεάτικων δυνάμεων καταστολής που προσπάθησαν να καταστείλουν την κατάληψη του εργοστασίου που διαρκεί εδώ και δύο μήνες.
Η διεύθυνση της Κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας χρησιμοποιώντας την πιπίλα της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής στενότητας βρήκε τον ευκολότερο τρόπο για να αυξήσει τα κέρδη των μετόχων της απολύοντας 800 εργαζόμενους και αυξάνοντας την ένταση εργασίας σε όλους όσους παρέμεναν στο πόστο τους. Η πιθανότητα περικοπής των παχουλών μισθών των υψηλόμισθων διευθυντικών στελεχών της εταιρίας θεωρήθηκε απαράδεκτη και βέβαια βγήκε εκτός συζήτησης η περίπτωση κατάργησης των μπόνους.
Αντιδρώντας σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην δυναμική κατάληψη του εργοστασίου διακόπτοντας την παραγωγή προκαλώντας ζημίες έως τώρα αξίας 183 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που καθημερινά αυξάνεται όσο διαρκεί η κατάληψη.
Η επιτροπή των εργαζομένων κατανοώντας την δύναμή της έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ανακατάληψης του εργοστασίου από τις δυνάμεις καταστολής θα συντριβεί μπροστά στην απόφαση των εργαζομένων να υπερασπιστούν την επιστροφή τους στην εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: