4/3/09

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ALPHA

Σε 4ωρη στάση εργασίας, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό και τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA, με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ - ΕΤΙΤΒΕ, ΕΤΕΡ. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις στην Κάντζα στις 12.30 μ.μ.
Χτες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία RTL προσέφυγε στα δικαστήρια και, με εξώδικα προς τα σωματεία των εργαζομένων, ζήτησε να κηρυχτεί η σημερινή προγραμματισμένη στάση εργασίας παράνομη. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί.
Την ακύρωση του προγράμματος «εθελούσιας εξόδου» καθώς και τη δέσμευση από την εργοδοσία ότι δε θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος από τον ALPHA απαιτούν οι εργαζόμενοι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα, ζητούν από τη διοίκηση να γνωστοποιήσει άμεσα τα σχέδιά της που αφορούν στο μέλλον των εργαζομένων αλλά και να μεταδίδεται «ζωντανά» το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, το οποίο τις τελευταίες μέρες μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο.
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό καλούν τα σωματεία τους σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει σε οποιασδήποτε απόλυση, να κηρύξοουν άμεσα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες καθώς και να κλιμακωθεί ο αγώνας με οποιαδήποτε μορφή. Να σημειωθεί ότι στη χτεσινή «ζωντανή» εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ τσαντίρι νιους» παραβρέθηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων, οι οποίοι μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον ALPHA και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: