31/12/08

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

30/12/08





Αναδημοσίευση από Βabylonmedia.wordpress.com

Δώστε στα παιδιά σας ξυράφια να χρωματίσουν με το αίμα απ’τις φλέβες τους την αυριανή σας κοινωνία.
Κόψτε τους τις γλώσες, κλείστε τους τα ματια και τα αύτια, φιμώστε τους το στόμα.
Προσφέρτε τους θέαμα στο κλουβι τους, μέσα από την τηλεόρασή σας.
Βγάλτε πάνω τους τα αποθυμένα σας, φτιάξτε ένα «ασφαλές» και «ήσυχο» μέλλον γι’αυτά.
Γεμίστε το μυαλό τους με φοβίες και κλειδωμένες πόρτες για να μην μπορούν να γνωρίσουν την «αμαρτία» - γνώση.
Όμως τα παιδιά ότι και να τους κάνετε, όπου και να τα κλείσετε,
θα βρουν τρόπο και θα το σκάσουν,
θα πάνε στην πλατεία και θα παίξουν.
Δεν θα μπορέσετε ποτέ να σταματήσετε τα κλάματα και τα γέλια τους,
που χαλάνε την «ησυχία» σας.
Με την πρώτη ευκαιρία θα καταστρέψουν το δικό σας, δικό τους μέλον.
Δώστε στα παιδιά σας ξυράφια…..
…μα να προσέχετε τους λαιμούς σας!

25/12/08

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ


Αναδημοσίευση από Εργαζόμενοι στο Μαρούσι

Οπως, πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ πίστευα ότι διαμορφώνονταν σταδιακά αλλά σταθερά οι όροι να αλλάξει το κόμμα, να γίνει ξανά επαναστατικό.
Η συμμετοχή της ΚΝΕ στις καταλήψεις το 2007, η αποδοχή της σταλινικής περιόδου ως καταρχήν θετική για την σοσιαλιστική οικοδόμηση και η καταδίκη του εικοστού συνεδρίου και του χρουτσοφισμού ήταν για μένα βήματα σε ελπιδοφόρα κατεύθυνση.
Αλλά τώρα, όταν το ΚΚΕ στηρίζει ανοιχτά την Κυβέρνηση ενάντια στην εξέγερση της νεολαίας, δεν τρέφω πλέον αυταπάτες. Δεν μπορεί όλα τα ξένα μέσα να μιλούν για εξέγερση, και εδώ η Παπαρήγα να μιλάει για καταστροφές που υποκινούν και προκαλούν ξένα κέντρα (!)Είναι δυνατόν να τα λέμε αυτά ως κομμουνιστές;
Δηλαδή, ποιος είναι ο υποτιθέμενος εχθρός των ξένων κέντρων; Η "λαϊκή κυβέρνηση" του Καραμανλή; Ξέρω, ξέρω, το εργατικό κίνημα είναι υποτίθεται ο εχθρός, που θα δεχτεί όξυνση της καταστολής!!
Αυτά τα λέμε μεταξύ μας, μέσα στο κόμμα, έξω φαίνεται ότι στηρίζουμε ξεκάθαρα την Κυβέρνηση, και υιοθετούμε τα σενάρια συνωμοσίας ενάντια στην διεφθαρμένη κυβέρνηση των βατοπεδινών.
Αλλωστε, κάθε δυναμικός αγώνας που ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας του συστήματος μπορεί να προκαλέσει την όξυνση της καταστολής.
Εμείς θα είμαστε γι αυτό το λόγο ενάντια σε τέτοιους αγώνες; Είναι αυτή λογική κομμουνιστών, που θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό;Δεν μπορεί γ.γ.του ΚΚΕ να εμφανίζεται πιο δεξιά και από το Σύριζα.
Με αυτή την πολιτική, το κόμμα εξιλεώνει τον Αλαβάνο, το 65ωρο που στήριξε ο Σύριζα, την αντιεργατική πολιτική του Μάαστριχτ και της Λισσαβόνας, τους βασικούς πυλώνες της αντιεργατικής λαίλαπας.
Πίστευα, ότι στην πορεία όξυνσης της ταξικής πάλης, της οικονομικής κρίσης βοηθούσης, τα μικροαστικά στοιχεία του κόμματος θα υποτάσσονταν στα προλεταριακά.
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Το κόμμα απολογείται στους νοικοκυραίους.
Στα μικρομεσαία στρώματα και στα πιο συντηρητικά κομμάτια της εργατικής τάξης.Ο Λένιν έλεγε ότι η εργατική τάξη οφείλει να οξύνει την οικονομική κρίση, να την μετατρέψει σε επαναστατική κατάσταση.
Αντιθέτως, το ΚΚΕ στηρίζει την αστική ομαλότητα.
Ο καθένας μας το διακρίνει αυτό, το βλέπει.
Η μπάλα έχει χαθεί.Εχω μεγάλη οργή μέσα μου για την κατάντια του ΚΚΕ, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω το γεγονός ότι "αντρώθηκα" μέσα στην ΚΝΕ.
Οτι εκεί έμαθα να αγωνίζομαι, να προβληματίζομαι, να οργίζομαι για την ταξική εκμετάλλευση, να μελετώ τον Λένιν, κι αυτόν θεωρώ μοναδικό μου δάσκαλο, δασκαλο όλων μας.
Δεν ξεχνώ λοιπόν ότι ο Λένιν έκανε το μεγάλο βήμα και διέσπασε το σοσιαλδημοκρατικό κίνημα στη Ρωσσία.Οτι έφυγε από το κόμμα για να υπερασπιστεί τις επαναστατικές-κομμουνιστικές τους απόψεις, ότι κάλεσε τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, πολεμώντας τον οπορτουνισμό.
"Ενας καλός πόλεμος είναι προτιμότερος από μια κακή ειρήνη", έλεγε ο Λένιν στο "Τι να κάνουμε".Αυτό πιστεύω, ότι οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς τώρα.
Οσοι αριστεροί κνίτες, όσοι αριστεροί κουκουέδες και είμαστε πολλοί, δεν υιοθετούμε την πολιτική του κόμματος.Οσοι μεταξύ μας την καταδικάζουμε, αλλά "προς τα έξω" αναγκαζόμαστε να την υπερασπιζόμαστε, για να μην διαγραφούμε.
Η ώρα έχει έρθει.Αν με αυτά τα γεγονότα, με την νεολαιίστικη έκρηξη δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα, πότε θα το κάνουμε;
Οταν η κρίση θα αρχίσει να αφανίζει από την πείνα τις εργατογειτονιές;Δεν είμαι σε φράξια, ούτε είμαι στέλεχος.Ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσω με όσους περισσότερους συντρόφους μπορώ, είναι από εδώ.
Δυστυχώς, και το ξέρετε όλοι σας πολύ καλά. Ξέρω ότι πολλοί συμμερίζεστε τον προβληματισμό μου, άλλοι πάλι εμμένετε στις αυταπάτες. Ας δώσουμε την μάχη, πρέπει να την δώσουμε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


18/12/08

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Γ.Σ.Ε.Ε.



17/12/08

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΙΣΩ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ, ΠΙΣΩ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ, ΠΙΣΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΙΣΩ ΚΟΥΦΑΛΕΣ,

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

11/12/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Σήμερα, Τετάρτη 10/12/2008, μετά το τέλος του πανεργατικού συλλαλητηρίου συγκεντρωθήκαμε στη Νομική Σχολή και πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων από σωματεία από το χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των γιατρών και Υγειονομικών, των καθηγητών φροντιστηρίων, των μισθωτών τεχνικών, του Βιβλίου-Χάρτου, των μηχανικών, των οικοδόμων, του Τύπου κ.α. Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψαν τα παρακάτω:Θέλουμε να εκφράσουμε και εμείς την οργή μας όχι μόνο για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη αλλά και συνολικά για την πολιτική που δολοφονεί καθημερινά τις ανάγκες και τα όνειρα των εργαζομένων και της νεολαίας και επιβάλλει τη λιτότητα, τις μαζικές απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ελαστική εργασία.
Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων που 4 μέρες τώρα αντιστέκονται στην κρατική καταστολή και διαδηλώνουν ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων.
Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να αναστείλουν την εργατική διαδήλωση την ημέρα της πανεργατικής απεργίας. Αποτέλεσε αυτό ακραία μορφή πλήρους συμμόρφωσης προς τις κυβερνητικές επιλογές και έκφραση της βαθύτερης συμμόρφωσης της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στην κυρίαρχη πολιτική.
Αντίθετα, σήμερα αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και ορισμένες ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ) όχι μόνο αρνήθηκαν να συμμορφωθούν αλλά και επιμένοντας στο κάλεσμα στο Μουσείο έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί σήμερα πανεργατική διαδήλωση στη Βουλή.
Μια μαζική διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων, που έσπασε το κλίμα τρομοκρατίας και έδωσε άμεση απάντηση στο ξεπούλημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών.Σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο επιμένει στην ίδια πολιτική, αλλά και σε έναν παροξυσμό αυταρχισμού εξαγγέλλει πανικόβλητη την απαγόρευση των διαδηλώσεων, εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα να βγει στο προσκήνιο το εργατικό κίνημα.
Παλεύουμε για έναν παρατεταμένο, πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, των απολύσεων, του αίματος. Για να πέσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι της δολοφονίας για να δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Απευθυνόμαστε σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο που θέλει να κινηθεί σε ταξική κατεύθυνση και τους καλούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την απεργία, την κατάληψη, το πανεπιστημιακό άσυλο, σπάζοντας στην πράξη κάθε απαγόρευση, ό,τι και εάν αποφασίσει η κυβέρνηση.Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε προς τα σωματεία και τους εργαζομένους:
Εξόρμηση στους χώρους δουλειάς με συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις, συγκρότηση επιτροπών αγώνα, ώστε να παρθούν αποφάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και ομοσπονδίες ή Εργατικά Κέντρα για γενική απεργία την Πέμπτη 18/12.
Δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πρακτικές αντιπληροφόρησης σε κάθε γειτονιά
Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 11/12 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.
Τη συμμετοχή στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 μ.μ. στα Προπύλαια, καλώντας ταυτόχρονα όσους εργαζομένους δεν μπορούν να βρίσκονται από την αρχή του συλλαλητηρίου να συγκεντρωθούν στις 3.30 μ.μ. στη Βουλή
Να συμμετέχουμε μαζικά στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 20 Δεκέμβρη.
Παρεμβάσεις σε μέσα ενημέρωσης απαιτώντας να ακουστούν οι διεκδικήσεις του κινήματος.
Συνολικά, καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν τις τύχες του αγώνα στα χέρια τους μέσα από γενικές συνελεύσεις.
Ο στόχος είναι να μπορέσει να υπάρξει μαζικός αποφασιστικός αγώνας διαρκείας με καταλήψεις, απεργίες διαδηλώσεις.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να παραιτηθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι της δολοφονίας. Να πέσει η κυβέρνηση της λιτότητας και της καταστολής.
Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες –
Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και συνολικά οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις – Να αφοπλιστεί η αστυνομία –
Να καταργηθεί ο τρομονόμος.
Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, του αυταρχισμού:
Αυξήσεις τώρα στους μισθούς – 1400 ευρώ κατώτερος μισθός, σύνταξη, επίδομα ανεργίας
Ούτε ευρώ στις τράπεζες – αύξηση τώρα των δαπανών για παιδεία – υγεία – ασφάλιση.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
Σταθερή εργασία για όλους, 35ωρο τώρα χωρίς μείωση αποδοχών
Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων
Όχι στα σύμφωνα σταθερότητας και δημοσιονομικής επιτήρησης της Ε.Ε.
Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσια επιχείρησης
Να μην περάσει ο νόμος για τα κολλέγια και οι οδηγίες της ΕΕ – Να κλείσουν τα ΚΕΣ – να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

9/12/08

Ως εδώ με τις δολοφονίες σας

- 20/1/96, σε "σκούπα" στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει αλβανό μετανάστη.
- Φεβρουάριος 96, θάνατος άγνωστης μετανάστριας από σφαίρα αστυνομικού. - Μάρτιος 96, ο αστυνόμος Κ. Παπαδόπουλος σκοτώνει τη φίλη του.
6/4/96, ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από τον αστυνόμο Σάββα Αγαπίου στη Νίκαια.
13/6/96, ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια...
5/6/96, ο αστυφύλακας Ηρακλής Νικολακόπουλος σκοτώνει τον Γιώργο Φραγκογιάννη. 23/6/96, ο αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος δολοφονείται από τις ειδικές δυνάμεις στην καμπίνα 53 του πλοίου «Πήγασος».
Οκτώβριος 96, δολοφονείται από ασφαλίτες έξω από το νοσοκομείο «Υγεία» ο καταζητούμενος Παύλας Κερεμίδης.
Οκτώβριος 96, στη Λειβαδιά αστυνομικός πυροβολεί στο ψαχνό 20 αλβανούς τραυματίζοντας 7, από τους οποίους ο ένας θα υποκύψει αργότερα στα τραύματά του.
10/11/96, ο αστυνόμος της τροχαίας Δημ. Τρίμης σε μπλόκο έξω από τη Λειβαδιά σκοτώνει τον τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος. 8/2/97, ο 19χρονος Εριόν χάνει τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου, των μεταβατικών αποσπασμάτων της αστυνομίας.
15/4/97, ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο αλβανούς στην Καστοριά.
25/5/97, ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος «γαζώνεται» κυριολεκτικά από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδιώκουν γιατί πήρε για βόλτα ένα εγκαταλελειμένο σκάφος.
3/8/97, ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια.
10/ 10/97, 30χρονος αλβανός δολοφονείται από τον αστυνόμο Γ. Σπανίδη στη Θεσ/νίκη.
17/ 12/97, ο 26χρονος κρατούμενος Μπεσνίκ Μπρεγκόκι δολοφονείται από φρουρό ενώ αποπειράται να αποδράσει από τις φυλακές Διαβατών.
Μάρτιος 98, ο καταζητούμενος Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην Καλλιθέα.
18/3/98, ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαΐτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛΑΣ.
2/4/98, νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στη Θεσσαλονί κη ο 29χρονος τσιγγάνος Αγγελος Τζελάλ.
20/5/98, νεκρή η 23χρονη Καλλιόπη Κόκκου, η σφαίρα είναι από το υπηρεσιακό περίστροφο του φίλου της.
27/5/98, ο 30χρονος Ευστράτιος Κυρέλης δολοφονείται στην Ξάνθη, από αστυνομική περίπολο.
5/6/98, ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από «τα εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.
15/6/98, στα Μέγαρα δολοφονείται από αστυνομικούς νεαρός άντρας, είναι ή ο Ραμαντάνι ή ο Μοχάρεμ Γιέντσι από την Αλβανία.
Αύγουστος 98, στην Τρίπολη αστυφύλακας που συνελήφθη για ληστεία, κατηγορείται ότι σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε το βορειοηπειρώτη συνεργό του.
24/9/98, επίθεση της αστυνομίας σε διαμέρισμα για την "απελευθέρωση ομήρων" που κρατούσε ο Σορίν Ματέι, νεκρή η Αμαλία Γκινάκη. -26/9/98, νεκρός ο Σορίν Ματέι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Οκτώβριο'98, πεθαίνει στα κρατητήρια του Μελιγαλά ο πολωνός Σμπόμπεκ Μιέσιτς, καθώς η αστυνομία παρά τη ρητή εντολή της γιατρού αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο. 23/10/98, ο 17χρονος σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε "ύποπτος για κλοπή".
27/1/99, ο αστυνόμος Κ. Τοολτσίδης δολοφονεί τον 23 χρονο Γ. Μιγκίπη στη Θεσσαλονικη. 7/2/99, ο Χάρης Τεμπερεκίδης και ο Αντώνης Φρατζής δολοφονούνται από αστυνομικούς στα βουνά της Κορινθίας.
13/3/99, στην Κοζάνη ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον αλβανό Αρμπέν Βεζί.
18/3/99, στην Καστοριά μεταβατικά αποσπάσματα της αστυνομίας δολοφονούν τον 20χρονο αλβανό Λάντι Πέπα.
7/4/99, αλβανή δολοφονείται από μεθορια-κή περίπολο της ΕΛΑΣ στα σύνορα με τη γιουγκοσλάβικη Μακεδονία.
22/5/99, η Α. Ρουσόγλου βρίσκεται νεκρή με σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο του συζύγου της.
16/7/99, ο αλβανός Αρμπέν Σούφα δολοφονείται από την αστυνομία στη Φλώρινα.
16/1/00 Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.
19/1/00, ο 20χρονος ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.
22/2/00, ο ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη. 25/3/00, ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από τη Γεωργία, δολοφονείται από τον ασφαλίτη Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.
27/4/00, ένας ανήλικος αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό, με μια σφαίρα στον τράχηλο, κατά τη διάρκεια εξέγερσης στις Φυλακές Αυλώνας.
14/5/00, αστυνομικός δολοφονεί στις Σέρρες 37χρονο ψυχασθενή.
25/7/00, 22χρονος μετανάστης δολοφονείται από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
27/7/00, αστυνομικοί του λιμενικού σκοτώνουν μετανάστη από την Τσεχία.
14/6/00, συνοριοφύλακες πυροβολούν και σκοτώνουν μετανάστη στον Έβρο.
10/8/00, 20χρονος αλβανός δολοφονείται από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς. 13/2/01, ο 47χρονος ρουμάνος Κονσταντίν Κατούρ πεθαίνει στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος, παρά το βαρύ τραυματισμό του δεν μεταφέρεται σε νοσοκομείο.
20/2/01, ο 23 χρονος Μιχ. Κιβωτός πεθαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, έπασχε από καρδιά και μεσογειακή αναιμία αλλά οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο αγνοήθηκαν. 1/8/01, ο τούρκος Ο. Πάζιλ δολοφονείται από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή της Κω. 24/10/01, ο αστυνομικός Γ. Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο.
21/11/01, ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο Σέντακ Σελνίκου μετανάστη από την Αλβανία.
1/12/01, συνοριοφύλακες πυροβολούν εναντίον δύο νεαρών αλβανών σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας, ο ένας πέφτει νεκρός.
αναδημοσίευση από Βόρεια της Αθήνας

3/12/08

Δεκεμβριανά

Ξέρουμε ότι δυστυχώς ακόμα μας κυβερνάνε οι απόγονοι των δοσίλογων,των χιτών και των ταγματασφαλίτων.
Ξέρουμε ότι σήμερα τα εγγλέζικα τανκς τα έχουν αντικαταστήσει οι γιάπηδες και τα κανάλια.
Οσο κι αν προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ξέρουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα.
Περίμενουμε την στιγμή που θα τους ξανακλείσουμε στο ''Μεγάλη Βρετάνια'',μόνο που αυτή την φορά δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη.

Ριζοσπάστης 1/12/1944


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ



2/12/08

Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθει,
όποιος χαμένος είναι, να παλέψει.
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα,
είναι νικητές του αύριο
Μ.Μπρέχτ